Prelepa mađioničarka sa loptom Emina Karić, unela je opštu pometnju u SportNet

I dok se Švajcarski klubovi otimaju za nju, i dok momci padaju pred njom, Emina samo gleda kako da se što bolje spremi za predstojeću utakmicu njene “Viktorije”. Na našu sreću pristala je da nam bude gost i odgovori na pitanja. Ono što je dodatno zakomplikovalo stvari je izbor slika uz tekst gde smo morali da uključujemo klima uređaj u redakciji. No da pređemo na pitanja:

  1. Otkud Emina u fudbalu?  Kao mala igrala sam se na poligonu, na kojem su cesto neke dijelove treninga odradivale i clanice ZNK Zvijezde Gradacac. Nedugo poslije toga prisle su mi djevojke iz kluba i ponudile da treniram sa njima. Taj poziv me obradovao i probudio u meni nesto pisebno. Nakon konsultiranja sa roditeljima pocela sam da treniram u ZNK Zvijezdi u prvom timu kao stoper i od tada ljubav prema nogometu ne jenjava. U Zvijezdi sam provela provela 2.5 godine koja se takmicila u 2 ligi Federacije BiH. Nakon toga sam presla u ZFK Modricu koja se takmicila u 1 ligi RS. Iste godine smo ostvarile ulazak u najjaci rang BiH u PL. Nakon sto sam provela godinu u ZFK Modrici dobila sam ponudu da nastupam u 1 HNL za ZNK Viktoriju iz Slavonskog Broda. U ZNK Viktoriju cu ostati do kraja sezone.
  2.  Da li si “oštar igrač”?  Naravno da sam ostar igrac. Oštra sam onda kada trebam biti. Sve je to dio taktike i igre.
  3. Pored sjajnih predispozicija za fudbal poznata si i po sjajnoj figuri. Kako ti polazi za rukom? Samo cu reci da je za moju figuru zasluzan nogomet.
  4. Koliko crvenih kartona si dobila u karijeri? Nikada nisam dobila crveni kraton, igram mudro i pametno
  5. Trpi li emotivni život zbog fudbala? Da, emotivni zivot trpi, jer samo jedna stvar moze da budem na 1. Mjestu, a to je u mom slucaju nogomet. Ja sam osoba koja se vise posvecuje  karijeri i uspjehu. Emotivnom zivotu ne pridajem veliki znacaj i nije mi trenutno u fokusu.
  6. U slučaju da SportNet odabere Eminu za jednu od 12 sportiskinja koje ce krasiti kalendar za 2020 da li bi pristala? Bilo bi mi zadovoljstvo da budem jedna od 12 sportiskinja koje ce krasiti kalendar za 2020.