Violeta Slović i ove godine u Evropi

Na adresu šampiona Srbije stigla je lepa vest.


Komisija FS Srbije za licenciranje klubova je na sednici 10.06.2020.godine donela Odluku da se Ženskom fudbalskom klubu “SPARTAK” iz Subotice ODOBRAVA licenca za učešće u takmičenjima u organizaciji UEFA za sezonu 2020/2021.

Komisija je ocenila da je ŽFK Spartak dostavio sva potrebna dokumenta i izveštaje koji su neophodni za dobijanje licence, kao i da je klub ispunio sve potrebne uslove iz Pravilnika.

Prvi operativac ŽFK Spartak – Bojan Arsić, koji je zadužen za postupak licenciranja ispred kluba je izjavio:

“Odobravanje licence za učešće u evropskom takmičenju je rezultat velikog napora rukovodstva kluba da se pomeri granica u svim organizacionim strukturama, kao i da se postave novi evropski standardi koje zahteva UEFA. Uspeli smo uz mnogo truda da ispunimo sve potrebne kriterijume, sportske, personalne i administrativne, infrastrukturne, pravne i finansijske. Postupak licenciranja je novo za ženski fudbal, nije nam bilo lako – morali smo da radimo dan-noć kako bi ispunili sve potrebne uslove koji su definisani Pravilnikom. Mnogo smo srećni što smo svu dokumentaciju i izveštaje dostavili u rokovima i na osnovu toga zasluženo dobili licencu za učešće u takmičenju pod okriljem UEFA. Podigli smo naš kolektiv na lestvicu-standard više i zahvaljujući tome nastavljamo da sa ponosom predstavljamo naš Grad Suboticu i državu Srbiju na evropskoj sceni. Ovom prilikom želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na pomoći i podršci u postupku odobravanja licence za učešće u evropskom takmičenju koje nas po najavi UEFA očekuje u oktobru 2020.godine”.