SportNet se oprašta od svoje legende Ilije Petkovića

Nažalost tužna vest nas je sve poprilično uzdrmala u subotu. Poruka od poznanika je glasila ” Umro Petko”. Čovek koji je javio je izuzetno ozbiljan ali to su momenti u kojima ne želim da verujem. I nakon sat vremena i mediji objavljuju… poslednji bedem odbrane je da gledam izvor i pokušavam da razvrstam medije kojima verujem a kojima ne…. nažalost istina je….

Ilija Petković je jednoglasno izglasan da ponese titulu “SportNetova legenda” ali se sudbina poigrala da se dodela tri puta odlaže. Poslednji put kad smo se sreli ispred “Drinke” dobacio je da “sačekamo i drugi talas da prođe brzo će to da bi mogli ko ljudi da čestitamo jedni drugima”. Nažalost nije se desilo…. Čika Ilija izvinite što sam zakasnio. Damir Đorđević

Pored predsednika SportNeta i ostali članovi su se oprostili od legende

Stefan Čupić

Stefan Čupić golman šampionskog Ararata, osvajač Evropskog prvenstva sa Srbijom u mlađim kategorijama za vest je saznao dok je bio na stadionu u Jerevanu. “Čupa” koji je branio boje OFK Beograda nije krio tugu

“Ilija je bio velika legenda OFK Beograda i srpskog fudbala. Pamtim da je dolazio često na stadion i da sam mu se javljao sa velikim poštovanjem. Više puta smo razgovarali pogotovo u teškim danima za OFK Beograd. Pokušavao je svojom veličinom da utiče na nas igrače. Nažalost nas je napustio. To je veliki gubitak za nas romantičare…”

Violeta Slović

Rekorderka po uzastopnim titulama i jedina dama koja nosi trofej “Zlatna lopta” Violeta Slović koja nastupa za šampionski ŽFK Spartak takođe je bila zatečena

“Još jedan odlazak legende, posle Antića još jedan selektor koji nas je odveo na Svetsko prvenstvo ubedljivom igrom. Veliki čovek, legendarni igrač, trener i selektor koji je dao mnogo srpskom fudbalu i ostavio neizbrisiv trag! Saučešće porodici.”

Sead Čočić

Bivši sudija a sada jedan od funkcionera Sead Čočić je podelio sećanja

“Ne tako davno u SC FSS,sedeo sam sa legendom Ilijom Petkovićem. Neposredan,kulturan očinski raspoložen,vrlo jaka ličnost.Oduševio sam se.A lepo se sjećam SP u Njemačkoj i njegovih sjajnih igara.Počivaj u miru legendo,hvala na lepim rečima i savetima…Zauvek moje poštovanje.Veliki igrač i još veći čovek,gromada…”

Jovana Damnjanovic

Ni našoj ambasadorki koja nastupa za Bayern iz Minhena i jedina igračica sa ovih prostora koja je podigla trofej lige šampiona se oglasila

“Veliki gubitak za srpski fudbal.Neka je večna slava i laka zemlja velikom igraču i selektoru. Svakom istinski ljubitelj fudbala nece nikada zaboraviti one kvalifikacije za SP 2006.Iskreno saučešće porodici.”

Marija Armuš

Kapitenka futsal reprezentacije Marija Armuš takođe je bila zatečena

“Odlazak još jedne legende, velikog čoveka koji nije mogao bez fudbala ni kao igrač, ni trener, selektor i do skoro sportski radnik, ostavio je inspirativan rad iza sebe kroz ceo svoj život koji je posvetio fudbalu a fudbal ga je uvek tražio nazad i vraćao mu se kroz svoje razne funkcije i uloge. Ono što meni lično ostaje urezano jeste plasman na Mundijal 2006.godine vreme kada je fudbal bio na niskim granama, kada sam i sama kao i mnoga druga deca ponovo izašla na igrališta.
Bio je poštovalac ženskog fudbala, često je imao lepu reč podrške ili bi takođe držao pažnju čak i kada bi motivisao kritikom kako bi bili još bolji.”

Svetlana Bilić

Svetlana Bilić jedina od naših dama u superligi i internacionalni sudija nije mogla da sakrije tugu

“Strašno me je potresla vest o smrti naše legende Ilije Petkovića. Često smo se sretali na sportskim terenima kao i u kući fudbala. Volela sam da razgovaram sa njim, bio je harizmatičan čovek, pun optimizma i energije. Bodrio  me je čak par puta i na sudijskim seminarima i davao uvek lepe savete. Ovo je veliki gubitak za srpski sport…”

Mina i Nina Čavić

Bliznakinje i reprezentativke Mina i Nina Čavić, iako ne pamte Petkovićeve legendarne igre, ipak su svesne koliki je gubitak odlazak legende

“Nakon skorašnje prerane smrti “Mistera”- Gospodina Radomira Antića, napustila nas je još jedna legenda Jugoslovenskog i Srpskog fudbala, nekada izvrstan igrač a zatim i odličan trener, čika Ilija Petković. Neka mu je laka crna zemlja. Slava mu…”

Legende nikad ne umiru….