Presek na polovini glasanja. Biće burna nedelja pred nama

5 od deset kapitenki se izjasnilo, ili tačnije rečeno -prvih pet pristiglih glasova smo otvorili. Ženski fudbal u Srbiji itekako živi.

U dosadašnjem delu glasanja pročitali smo glasove:

 • Spartak Violeta Slović
 • Radnički Tamara Jurišević
 • Zemun Lana Čolić
 • Mašinac Milica Stanković
 • Sloga Marija Jonović

Propozicije su takve da kapitenke ne mogu glasati za igračice iz svojih klubova a glasove šalju unapred tako da nasumično otvaranje glasova ne mora nužno značiti da su tim redosledom i glasale.

Što se tiče “SportNetovih top 11”

Golman

Prava borba je na golu i vodi se između Milice Kostić 2 glasa i Jovane Petrović 3 stim da kapitenka zvezde tek treba da glasa i taj glas ne može otići Jovani.

Odbrana

“Anđeli” po stranama, tačnije Anđela Frajtović (3) i Andjela Krstić (4) dok za centralne delove odbrane poverenje su dobile Violeta Slović (4) i Tijana Janković (3)

Sredina

U sredini već stvari stoje dosta “nategnuto” pa su se izdvojile dve Tijane- Matić i Filipović a mrtva trka je za još dve igračice

Napad

Nina Matejić se čini neprikosnovena i svaka kapitenka bi je želela u svom timu dok za drugu napadačicu većina je dala poverenje Milici Stanković

Kada je u pitanju izbor za igračicu polusezone dosta široka tačka gledanja i subjektivnog mišljenja, pa su čak 8 na preseku u igri za zvanje “Protein global igračica polusezone”. Prema sabiranju glasova u prvom “poluvremenu” glasanja dobijamo sledeće rezultate

 1. Nina Matejić 17
 2. Tijana Matić 8
 3. Tijana Filipović 8
 4. Miljana Ivanović 6
 5. Milica Stanković 3
 6. Mina Čavić 1
 7. Marija Jonović 1
 8. Milana Knežević 1

Uz napomenu da Požarevac tek treba da glasa a Spartak je glasao tako da Nina ima još 4 mogućnosti da dobije glasove a obe Tijane još 5. Ukoliko bude nerešeno presudni 11. glas donosi ambasadorka SportNeta Jovana Damnjanović (Bayern)