Pehar Koraću, Šabac iznenadio, Partizan ubedljiv za treće mesto a Radnički se nije snašao…

Na turniru koji je tradicionalno organizovao Radnički videla se prava snaga klubova pred predstojeću sezonu. Manje više kompletni sastavi i tempirana forma nisu doneli neka veća iznenađenja. Finale pre finala se odigralo prvog dana gde su odigrali Partizan i Radivoj Korać. Partizan je sjajno otvorio utakmicu i vodio na poluvremenu 44:31 međutim sjajnom igrom Korać je preokrenuo utakmicu u svoju korist 76:68 pre svega tandemu Vukosavljević-Jelić koje su postigle 43 poena (24,19). U Partizanu je rešavala akcije Inđić koja je sakupila 19 poena.

Milica Mitrović

U drugom polufinalu novi prvoligaš Duga Šabac je rutinski odradila posao i plasirala se u finale pre svega zahvaljujući Marfi 18 i Stepanović ( koja je nova meta SportNeta) 11. Podsećanja radi Renata Stepanović je završila prošlu sezonu u top 3 igračice lige.

Kod domaćih najviše poena postigla je naša Novković (10) a Vesna Divjak kao igrač koji je najduže u klubu nesebično razigravala ostale i ubeležila 6 asistencija.

Utakmica za treće mesto očekivano pripala Partizanu sa ubedljivih 89:42.

Opet je nezaustavljiva bila kapiten Inđić sa 20 i Olić sa 18. Kod domaćih Žigić sa 12. Iako je ovo bila samo kontrolna utakmica videlo se da Radnički teže igra protiv zone a kobna je bila treća deonica kada su dale samo 4 poena.

Finale nije donelo veća iznenađenja.

U nešto tvrđoj utakmici u kojoj je Korać bio bolji u 3 od 4 dela istakle su se Vukosavljević sa 17 , Stojiljković i naša Milica Mitrović sa po 14 poena. Kod ekipe duga ponovo je poenterski bila istaknuta Marfi sa 11.

Iako je Korać osvojio turnir, za nas je moralni pobednik Radnički jer niko ne poziva protivnike koji su vidni favoriti. Krstašice su još jednom pokazale čast.