Memorijalni turnir “Deda Mlađa Mitrović” nadmašio očekivanja

12. po redu memorijalni turnir “Deda Mlađa Mitrović” prvog dana okupio je vrh podmlatka ženskog fudbala. Sama organizacija je bila perfektna i moglo se videti mnogo lepih i atraktivnih poteza od bidućih zvezda. Turnir je sam po sebi došao u nezgodnom momentu i zbog situacije oko pandemije “Kovid19” virusa i činjenice da zbog reprezentativnih obaveza mnoge devojčice nisu bile sa svojim timovima.

ŽFK Majdanpek

Na samom turniru učestvovali su Rad, Velika Plana, Jedinstvo, Zemun, Majdanpek, Vinča, Radnički KG, Banat, Levač, Kolubara, Jasen i Spartak Subotica. Ono što je karakteristično za ovaj uzrast su velike oscilacije u igri te osim jednog susreta i finala nije viđen kladioničerski rečeno gol-gol tj da oba tima daju po gol.

Rezultati do finalne utakmice

Možda i najnesrećnije su odigrale “Zemunke” i domaćini. Zemunke su prvo ispustile pobedu protiv šampiona Radničkog u poslednjim minutima a onda i u dvomeču za pehar obe utakmice izgubile prvo protiv Spartaka u polifinalu a zatim i protiv Velike Plane za treće mesto, te tako su se oprostile od naslova prošlogodišnjih šampiona i takmičenje završile na četvrtom mestu. Što se tiče domaćina sjajno su igrale dok nije zbog iste gol razlike odlučeno da se iz grupe plasira pobednik penal ruleta. Golmanka Rada je bila na svakoj lopti ali milimetri su odlučivali i Rad je ispao.

Što se tiče vicešampiona Spartaka prošetale su se do finala i to bez primljenog gola i gol razlikom u grupi 21:0 ali…. taj jedan primljeni gol odveo ih je u penal završnicu gde su Kraguječanke bile bolje i Radnički je odneo najsjajniji trofej.

LINK ZA KRATAK PREGLED I IZJAVE IGRAČICA

https://youtu.be/AUq_7cmSxRg

Celokupna galerija uskoro….

Što se tiče ostalih timova treba istaći da su u svojim sastavima imali devojčice dosta mlađe od granice za razvojnu ligu (12 godina) i bilo je divno gledati koliko im je značio taj nastup protiv i duplo starijih i krupnijih devojčica.

Ovom prilikom čestitamo svim učesnicima i organizatorima ovog odličnog turnira.