Istorija je ispisana Singidunum osvojio prvi kup

Zemlja kosarke u potpunosti. Imali smo i seniore i seniorke i mladje kategorije koje su nas učinili ponosnim u svetu. Prošle godine su nas i košarkaši u kolicima obradovali srebrom na EP u sušnoj godini za našu košarku i time bili jedina muška selekcija sa medaljom. Sada je došlo vreme da se i u “svojoj kući” srede neke stvari.

Posle toliko godina obnovljena je naša liga a sada i kup. Stvari su krenule na bolje kada je na čelo saveza došao Vladimir Kuzmanović proslavljeni košarkaš koji je do skora bio jedan od tri kandidata za direktora ABA lige. No da se vratimo na sam kup. U finalnom delu kupa plasirali su se Despot, Dunav, Nais i Singidunum koji je i opravdao ulogu favorita. Nais i Despot kao najmlađi klubovi borili su se za treće mesto koje je pripalo Naisu u neizvesnoj završnici. Nais je ušao u tu utakmicu posle burnog polufinala sa Dunavom.

Što se tiče samog finala dosta fobra utakmica sa čini se malo više promašaja u samom otvaranju. Najbolji igrač kupa kao i reprezentacije bio je Željko Ćirković kapiten reprezentacije i pobedničkog Singidunuma. Tom prilikom SportNetovi prijatelji redtoran “Protein global” i “Hotel Kopaonik” uručili su popularnom “Ćirku” i njegovoj ekipi vredne nagrade.

Namerno ne pominjemo rezultate ni individualne učinke jer je ovde pobedila košarka u kolicima i Srpski paraolimpijski sport.

Ostaje još da pomenemo da je finalni deo kupa otvorio Igor Rakočević a ceo događaj prenosio Sport Klub.

Ono što je za pohvalu je i podrška naše članice inače sinonima Radničkog Vesne Divjak koja je iako je imala utakmicu protiv Partizana odlučila pre utakmice da dođe i pruži momcima podršku. Na čemu joj je zahvalio predsednik saveza.