3,2,1, Povratak korenima

Rukomet na našim prostorima je na žalost već godinama u deficitu sa stručnom literaturom. Na prste jedne ruke mogu se nabrojati autori i knjige koji se bave suštinom same igre, te je svaki pokušaj  da se nešto na tom polju promeni vredan i pažnje i hvale.

Pred čitaocima se ovih dana pojavila knjiga „3:2:1 – povratak korenima“ u kojoj njen autor, Dragan Đukić, trener sa dugogodišnjim stažem rada u inostranstvu, na pitak i razumljiv način prati razvoj ove odbrane od njenog nastanka do primene u današnjem rukometu.

Od uvodnih napomena idejnog tvorca ove zonske formacije Vladimira Štencla, preko teoretskih postavki same odbrane, do razrada i rešenja i malog praktikuma za primenu, autor nas u 110 stranica teksta vodi kroz sve njene „tajne“ i postavlja stvari na mesto gde su oduvek trebalo da stoje. U svakom slučaju, štivo koje zaslužuje tople preporuke, posvećeno svima koji žele da saznaju nešto više, da se podsete nekih postulata ili da potvrde ranije stečena znanja.

Promocija, koja je trebala da bude održana ovog vikenda na seminaru za trenere u Kragujevcu, odložena je zbog trenutne situacije za početak Avgusta, a ono što je zanimljivo je da se autor potrudio da se istovremeno pojavi i izdanje na engleskom jeziku.

Knjiga se u pretprodaji može naručiti pouzećem na321handballbook@gmail.com

Tekst preuzet sa www.rukometnitrener.com