Akim Komnenić : Dajemo šansu mladim igračima kako bi dočekali završnicu sa što većim brojem igrača u rotaciji.

1. prvi na tabeli sa stopostotnim ucinkom, da li moze Dinamo do kraja sezone na ovom nivou da igra?
– Imamo dovoljno igraca, dobar spoj iskustva i mladosti. zelimo i potrudicemo se da odrzimo ovaj nivo igre i ono sto je najvaznije dajemo  sansu mladjim igracima kako bi docekali play off sa sto vecim brojem igraca u rotaciji. Zadovoljan sam za sada kako mladi napreduju uz iskusne igrace koji nesebicno daju podrsku. 
2. Da li je  osnivanje ARKUSa bio pogodak?
– Za sada je dosta korektno, poboljsao se sam marketinski deo, i dosta kvalitetnih informacija dolazi do ljudi. Nadam se da ce se nastaviti ovako i da ce se sama liga jos vise razviti i da ce ujediniti sve ljude iz rukometnog sveta kako bi se razvijali i i vratili rukomet gde i zasluzuje! 
3. Da li je rukomet uznapredovao zadnjih par godina kod nas, i da li je velika razlika u kvalitetu u regionu?
– Pa voleo bih da budem pozitivniji ali ne mogu, nekako je sam kvalitet  opao. Moramo mnogo vise da radimo , svi zajedno. Od mini rukometa pa do seniora. Opao je kvalitet selekcija i sve je manje trenera. Treba nam nesto novo, treba nam sistem, strategija, pomoc najboljih i najiskusnijih da svi zajedno radimo da sva deca koja dodju u rukomet dobiju sansu da se razvijaju i postanu dobri rukometasi ili rukometasice, reprezentativci. Za sve ovo nam je potrebno da se ujedinimo, nadjemo nacin da uspostavimo sistem na nivou Drzave, i Saveza koji bi se prosirio na klubove. Ima i pozitivnih stvari, nasi najbolji igraci se vracaju iz Evrope i zele da zavrse kariejre u domacim klubovima, to treba iskoristiti maksimalno da se pored njih nasi mladi igraci vaspitavaju, da imaju uzore, da s etako bolje razvijaju i da sve te ljude ukljucimo maksimalno u razvoj rukometa i posle njihovih karijera. U regionu se dosta bolje radi i svi imaju ono sto nama fali, nadam se da cemo se trgnuti i krenuti unapred, jer smatram da smo jedni od najboljih. 
4. Poznati ste kao jedan od najboljih u citanju igre i taktike protivnika, da li je za Vas ekipa Dubocice prijatno iznenadjenje?
– Hvala na komplimentu. Pre svega drago mi je da se rukomet vratio u Leskovac, tj  u najvisi rang i da mogu reci da je do sada mozda i najprijatnije iznenadjenje i ostavili su dobar utisak. Nadam se da ce nastaviti sa dobrim igrama i tako odrzati kvalitet lige. 
5. Mladje kategorije Dinama su zabelezile sjajne rezultate na Bijeljina kupu koji se igra na travi. Da li podrzavate takve promene?
– Vec par godina unazad Dinamo je ponovo poceo kvalitetno da radi sa mladjim kategorijama. Predvodjeni dobrim trenerima, ostvaruju dobre rezultate a sami rezultati su produkt dobrog rada. Svaka promena je dobra, ako ima cilj. travnati tereni su dobri jer je nesto drugacije i interestanije ali samo kao nesto sto se odrzava periodicno. Isto kao i rukomet na pesku koji je u ekspanziji i sigurno ce biti jos zastupljenije i atraktivnije, ono sto je potrebno rukometu uopste su promena pravila kao sto su to ucinili u skoro svim ostalim sportovima. 

Akim Komnenić Foto : FB arhiva